TopBar

Vrijdag 22 maart: clubkampioenschappen

maart 10, 2019

Vrijdag 22 maart vinden vanaf 17.00 uur tot circa 20.30 uur de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Poelster plaats op de Jaap Edenbaan. Er hebben zich reeds 50 deelnemers aangemeld. Deelname staat open voor alle categorieën: jong, oud, wedstrijdrijders en recreanten. Mocht je de aankondiging gemist hebben en toch nog mee willen doen: meld je per ommegaande via wedstrijden@poelster.nl of schrijf je zelf direct digitaal  in (wedstrijdrijders). En iedereen rijdt natuurlijk beter als er veel publiek is, m.a.w. supporters zijn ook van harte welkom!

 


Posted in: Geen categorie |

Bosloop50 sponsoren: De eerste is: Vrijopnaam zonnestroom

februari 19, 2019

De werving van sponsoren t.b.v. ons goede doel Stichting Alzheimer Nederland, begint vruchten af te werpen. Onze eerste sponsor: www.vrijopnaam.nl


Posted in: Geen categorie |

Wiebe Stassen sluit NK af met pr op de 1500m

januari 27, 2019

Op de tweede dag van het NK allround 2019 heeft Wiebe zijn derde pr gereden. Dit keer 1.51.28 op de 1500m, goed voor een 16e plaats, hetgeen ook zijn plek is in het eindklassement.


Posted in: Geen categorie |

Wiebe Stassen rijdt Pr’s op NK Allround

januari 26, 2019

Wiebe Stassen behoort bij het selecte gezelschap dat in Heerenveen mee doet aan het NK Allround. Op de eerste dag reed Wiebe op beide afstanden een pr! Op de 500m was zijn tijd 38.08 en op de 5000m 6.49.68.


Posted in: Geen categorie |

Poelstersuccessen bij Amsterdamse kampioenschappen

januari 24, 2019

Zondag 20 januari werden op de Jaap Edenbaan de Kampioenschappen van Amsterdam verreden. Sandra van Bijlert-Burgerhout is daar tweede geworden bij de dames masters. Als er echter niet aan leeftijdsdiscriminatie werd gedaan, dan was zij derde geworden bij de senioren! Bij de heren neo-senioren is Levy Kramer als eerste geëindigd en zijn broer Sam als tweede. Het verschil in de eindstand was minimaal, slechts 0,097 punt.Levy won de 500 meter en Sam de 1500 meter.  Opvallend bij de heren was dat de neo-senioren veel sneller gingen dan de ‘gewone’ senioren. Levy is dus gewoon kampioen van Amsterdam. Klik hier voor de tijden.


Posted in: Geen categorie |

Misschien twee Poelsterren aan de start op NK Allround

januari 24, 2019

A.s. weekend vinden in Heerenveen de nationale kampioenschappen  Allround en Sprint plaats. Zeker is dat Wiebe Stassen daar aan de start staat. Renata Velthuijsen is eerste reserve. Dat betekent dat als iemand afzegt ook Renata zal starten op het NK Allround. Thialf is volledig uitverkocht. Alleen al het schaatsen in een vol stadion zal voor Wiebe (en hopelijk ook voor Renata) een nieuwe ervaring zijn.  De wedstrijden zijn op televisie te volgen via de NOS en via www.nos.nl/sport. De livestream start om 11.30 uur. Op zaterdag is er een extra uitzending van NOS Studio Sport vanaf 14.00 uur. Op zondag is er aandacht voor het schaatsen in de reguliere uitzendingen, eveneens vanaf 14.00 uur. Wie al eerder Wiebe wil zien schaatsen, kan de minidocumentaire ‘Mijn schaatscarrière‘ bekijken.


Posted in: Geen categorie |

Het vriest niet hard genoeg

januari 22, 2019

Na enkele dagen nachtvorst hoop je op voldoende dik ijs, terwijl je verstand zegt “het kan nog niet”.  En inderdaad, de ijsmeting wees vanochtend een dikte uit van ongeveer 2,5 cm, met uitersten van 1,5 en 3 cm. Vandaag is er ook nog een laagje sneeuw op het ijs gedeponeerd en dan kan de vorst niet veel meer aanrichten. Er zijn 2 dagen met wat meer vorst in aantocht, maar dat is hooguit genoeg voor behoud. Daarna blijft het een tijd doorsukkelen net onder en boven het vriespunt.  Kortom: wel winters, maar de schaatsen kunnen in het vet blijven.


Posted in: Geen categorie |

Zondag 20 januari: Kampioenschap van Amsterdam

januari 16, 2019

A.s. zondagavond wordt op de Jaap Edenbaan het kampioenschap van Amsterdam voor neo-senioren, senioren en masters verreden. De wedstrijden starten om 20.40 uur. Voor de Poelster starten in ieder geval Sandra Burgerhout en Sam en Levy Kramer. Kom ze aanmoedigen!


Posted in: Geen categorie |

Zaterdag 19 januari: KPN marathon op de Jaap Edenbaan

januari 16, 2019

Zaterdag 19 januari wordt op de Jaap Edenbaan de landelijke KPN marathon verreden. Om 17:45 uur starten de Beloften, om 19:15 uur is de Topdivisie dames aan de beurt, gevolgd door de Topdivisie heren om 20.30 uur. De marathon op de Jaap Eden IJsbaan is de laatste krachtmeting voordat de rijders zullen strijden op de Weissensee, tijdens de Alternatieve Elfstedentocht.
Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis naar binnen. Pak deze kans om (gratis) de marathontop van Nederland aan de slag te zien!

Let op: I.v.m. hiermee is het KNSB trainingsuur (18:15-19:15) verplaatst naar zaterdagmorgen van 08:10-09:15 uur.

 


Posted in: Geen categorie |

Geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst

januari 5, 2019

Vrijdagavond 4 januari 2019 wensten in Poelzicht een groot aantal Poelsterleden elkaar een mooi 2019 toe. Het bestuur had deze bijeenkomst aangegrepen om de nabije toekomst van de club met elkaar te bespreken. Na een enthousiaste inleiding door voorzitter Wim van der Klauw werd er aan vier tafels verder gepraat over de communicatie, flexibel aanbod, natuurijs en de ontwikkeling van de noordelijke Poeloever. Na ongeveer een kwartier werd er gewisseld, maar om 10 uur was nog lang niet iedereen uitgediscussieerd. Er werden veel ideeën gespuid en er was te weinig tijd om de oliebollen op te eten! Moge het een mooi begin van een goed clubjaar zijn.


Posted in: Geen categorie |

Slijpworkshop met nieuwe technieken

november 12, 2018

Op 25 november in Poelzicht: Een vervolg op de workshop van vorig seizoen, met nieuwe stof en verdieping. Maar ook te volgen voor hen die niet eerder mee deden. Gratis voor Poelster leden, anderen betalen € 5. Meer info is te lezen in de op 12 november verzonden Nieuwsflits.


Posted in: Geen categorie |

14/10 ‘Mijn Schaatscarrière’ doumentaire over Wiebe Stassen

oktober 14, 2018

Op de openingsavond op 12 oktober is de mini-documentaire over Wiebe Stassen in première gegaan. Hier is hij online te bekijken.


Posted in: Geen categorie |

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

mei 23, 2018

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), dit heeft enkele gevolgen voor hoe de Poelster omgaat met de persoonsgegevens van haar leden. Hierom hebben wij een privacyverklaring opgesteld, deze is te lezen via deze link.

 

In het kort: met ingang van 25 mei 2018 hebben wij expliciete toestemming nodig van (al) onze leden voor de volgende zaken:

  • De registratie van persoonsgegevens benodigd voor het lidmaatschap van de Poelster en het delen hiervan met derden te behoeve van de abonnementsaanvraag.
  • Het gebruik van beeldmateriaal (foto’s/ filmpjes) van onze leden ter publicatie op de website en/of onze facebook pagina.
  • Het inschrijven voor en het door onze leden ontvangen van onze nieuwsflits.

 

Op het abonnementsopgaveformulier zullen wij om uw expliciete toestemming vragen voor deze drie zaken. Let wel dat toestemming om uw persoonsgegevens te registreren en te delen met derden noodzakelijk is om lid te worden van de Poelster en een abonnement aan te vragen.

 

Voor vragen kunt u zich richten aan het bestuur via bestuur@poelster.nl


Posted in: Bestuur |

07/04 Bosloopfilmverslag

april 6, 2018

Ook dit jaar was de filmploeg weer aanwezig bij de Poelster Bosloop op tweede paasdag. Gastreporter Hélène Perdu loopt stage bij Sietske. Hélènes grootste droom is verslaggever op locatie te worden bij de Tour de France. Wat is jouw grootste droom?

 


Posted in: Geen categorie |

04/04 Clubkampioenschappen 2018

april 4, 2018

Dinsdag 20 maart vonden de clubkampioenschappen plaats. Het was zonnig, maar winderig weer. Desondanks werden er veel persoonlijke records gereden. Renata Velthuijsen reed zelfs een baanrecord op de 700 meter. Zie voor een verslag met bewegende beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=RVveaNMnxis. 

De uitslagenlijst staat als pdf op https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden, klik aan ‘oude wedstrijden tonen’ en scroll naar 20-3-2018.


Posted in: Geen categorie |

13/03 Martijn Vermist geslaagd!

maart 13, 2018

We hebben er een nieuwe trainer bij! Martijn Vermist is geslaagd voor zijn trainer/coach diploma nivo 3. Namens iedereen van harte gefeliciteerd! Super!


Posted in: Geen categorie |

04/03: Poelster landijsbaan, het is voorbij voor deze winter

maart 3, 2018

Na drie prachtige schaatsdagen, met heel fijn publiek, gaan we dan toch sluiten. Zondagochtend is er misschien nog wel te schaatsen, maar dan zonder Koek-en-Zopie, zonder EHBO, zonder toezicht en beheer.


Posted in: Geen categorie |

03-03: Vandaag laatste dag veilig schaatsen op de landijsbaan????

maart 3, 2018

De weersomslag ligt op de loer. We verwachten vandaag nog een mooie schaatsdag, om 18:00 uur sluiten we naar verwachting voor de laatste keer, deze winter. Maar voordat het zover is, zijn er nog diverse activiteiten, We beginnen de dag met de wekelijkse les aan de Poelster jeugdschaatsers. Vanmiddag om 15:00 organiseren we het open Amstelveens sprint kampioenschap, een afvalwedstrijd voor iedereen. Inschrijven vanaf 14:00 uur. Bedenk daarbij: Vol is vol. Het inschrijfgeld bedraagt €1,- .


Posted in: Geen categorie |

02-03: Veilig schaatsen op de Landijsbaan Poeloever

maart 2, 2018

Vandaag en naar het zich laat aanzien, ook morgen, zijn wij open van 10:00 tot 18:00 uur. Ook buiten deze tijden kan er worden geschaatst, maar dan zonder KoekenZopie en EHBO. Vanmiddag (17:00 uur) komen de Poelster jeugdschaatsers hun wekelijkse uurtje beleven op de landijsbaan i.p.v. op de Jaap Edenbaan. Ook zal er op dat tijdstip een schaatsclinic starten voor ieder die maar wil.


Posted in: Geen categorie |

01/03: Poelster Landijsbaan GEOPEND!

maart 1, 2018

Poelster Landijsbaan is om 10:30 uur gedeeltelijk geopend. Het grootste deel is beschaatsbaar. De rest heeft nog wat vorst nodig. Kinderen kunnen nu veilig bij ons schaatsen!
De koek-en-zoopie sluit om 18:00 uur.


Posted in: Geen categorie |

28-02: Landijsbaan bedekt met sneeuw

februari 28, 2018

De vorst gaat nu de goede kant op; eindelijk wordt het echt koud. De vorst tot nu toe zette geen ijsgroei in gang en was hooguit voldoende voor behoud van de ijslaag die in de eerste vorstdagen was gevormd. Feitelijk heb je vorst van toch wel -10 graden nodig, wil het echt wat worden. Die grens gaan we vannacht naderen, zou het genoeg zijn om de baan (gedeeltelijk) open te kunnen stellen? We zijn benieuwd!


Posted in: Geen categorie |

27-02: IJsaangroei stagneert

februari 27, 2018

Heerlijk hè dat zonnetje! Ja, lekker warm, zo warm dat het ijs aan de bovenkant smelt. De ijsaangroei van afgelopen nacht valt ook tegen, de koude is niet voldoende geweest. Toch zijn de vooruitzichten positief, we hebben nog steeds de verwachting dat het donderdag moet kunnen gaan gebeuren.


Posted in: Geen categorie |

26-02: IJs groeit langzzaaaamm aan

februari 26, 2018

De vorst valt wat tegen, of moeten we zeggen de zon is te sterk? Al met al neemt de dikte van het landijsbaanijs elke dag toch wat toe. Gisteren was er nog sprake van dooiwater op het ijs. Vandaag blijft het water achterwege, en zien we gelukkig geen afkalving meer aan de oppervlakte. De dikte varieert nu van 3,5 tot 4,5 cm. Dat betekent dat we echt nog wat flinke vriesnachten nodig hebben voordat het ijs betrouwbaar is.


Posted in: Geen categorie |

24/02: IJs op landijsbaan wordt dikker

februari 24, 2018

De vorst zet door! De landijsbaan ligt (eindelijk) dicht met een laagje van ruim 1 cm. Vanaf zondag wordt er zoveel vorst verwacht, dat de hoop gerechtvaardigd is dat we ergens de komende week op de baan kunnen schaatsen.


Posted in: Geen categorie |

04/02: Olympische Poelster activiteiten

februari 4, 2018

Op 8 februari ’s avonds met een grote groep schaatsen in het Olympisch stadion; plus: hapje eten, quizz spelen, chocomelletje drinken. Op 10 februari ’s middags in Poelzicht de superslijp workshop, op 11 februari ’s morgens in Poelzicht kijken naar de 5 km met ontbijt op schoot. Uitgebreide info over deze activiteiten is afgelopen weken verstuurd middels de nieuwsflitsen. Toch nog meer info nodig? Stuur een email aan clubhuis@poelster.nl .

 


Posted in: Geen categorie |

12/01: Poelster wint Interclubcompetitie Jaap Edenbaan

januari 16, 2018

De Interclub-competitie is een uitdagende wedstrijd tussen de verenigingen van de Jaap Edenbaan. Iedere club doet mee in een voorronde en de beste plaatsen zich voor de finale. De ranglijst wordt opgesteld op basis van de rit uitslagen en het aantal deelnemers per club. Ook een kleine club kan zo winnen. Dit seizoen is de finale gewonnen door de Poelster. De puntenscoorders  in het Poelster team waren Martijn, Dennis, Rene en Sandra. De winnaarsbeker zullen ze ooit wel laten zien!

 


Posted in: Geen categorie |

09/12: Oudjaarsborrel 2017

december 9, 2017

 

 

 

 

 

Beste Poelsterren,

Ook dit  jaar luiden wij op onze Oudejaarsborrel alvast 2018 in!
Dat doen we op 29 december om 20.00 uur in ons clubhuis aan de Doorweg.
Iedereen is welkom om alvast de beste wensen uit te wisselen, aanmelden is niet nodig.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,
Wieneke van Rossum.


Posted in: Geen categorie |

01/12: Jaap Edenbaan op 5 december gewoon open

december 1, 2017

Op Sinterklaas dag is de Jaap Edenbaan de gehele dag en avond gewoon open, op alle reguliere uren, dus ook de trainingsuren gaan gewoon door.


Posted in: Geen categorie |

25/11: Wiebe Stassen Nederlands Studentenkampioen.

november 25, 2017

Wiebe is op de 1500m Nederlands Studentenkampioenschap 1e geworden. Met een 2e plaats op de 5000m en een 3e op de 500m was het een zeer succesvol weekeinde voor hem! Gefeliciteerd Wiebe!

In de Nieuwe Meerbode werd hier aandacht aan besteed:


Posted in: Geen categorie |

15/11: Woensdag abonnementschaatsers, opgelet!

november 15, 2017

Weten we het nog? Op woensdag 22 november: Gewestelijk Marathonkampioenschap vanaf 20:00 uur.

Training M03 cq Hardrijders Wo1,  verschuift naar 18:25-19:30 uur.

Het uur daarvoor, het trainingsuur van de selectie, is ook verschoven: 16:30-18:10.


Posted in: Geen categorie |

05/11: Interclubwedstrijd voor allemaal

november 6, 2017

Op zaterdag 9 december 2017, organiseren IJNGW en Poelster met 5Dorpen de, bijna traditionele, interclub wedstrijd op de ijsbaan in Hoorn.  Aan deze overdekte wedstrijd kunnen alle rijders categorieën deel nemen. We beginnen om 20:30 uur, einde om 23:00 uur. De details volgen later. Nu al vragen? Stuur een email aan tcommissie@poelster.nl .


Posted in: Geen categorie |

19/9 Poelster bezoekt VVD fractie omtrent ijsbaan en Poeloever

september 19, 2017

Bob, Ton en Wieneke hebben op uitnodiging van de VVD hun fractievergadering bezocht en de nodige zorgen omtrent de ijsbaan aangekaart en onze visie omtrent de Noordelijke Poeloever toegelicht.

Klik op hier  voor het artikel:

 

 

 


Posted in: Geen categorie |

23/07 Welke Poelster is actief bij het EK damesvoetbal?

juli 23, 2017

Een bekende vlag tijdens het EK dames voetbal …..de Poelstervlag? Wie het weet mag het aan Nel Bolt doorgeven.

 


Posted in: Geen categorie |

11/07: Tarieven en abonnementsopgave

juli 11, 2017

Het Gewest NH/U en de Jaap Edenbaan hebben afgelopen week de abonnementsprijzen voor het komende seizoen bekend gemaakt. Positief nieuws is dat de prijzen voor de eerste abonnementen voor zowel de recreatie/toerschaatsers als voor de wedstrijd/trainingschaatsers gelijk blijven ten opzicht van het vorige seizoen. Helaas gaan de prijzen van de tweede abonnementen over de gehele linie omhoog met enkele euro’s. Daarnaast stijgen ook de prijzen van de jeugdschaatsabonnementen met enkele euro’s ten opzichte van vorig jaar. De contributie voor komend seizoen zullen voor alle leden gelijk blijven. Bekijk de nieuwe tarieven hier.

Daarnaast, voor degene die het nog niet gedaan hebben, vraag vandaag nog je abonnement voor komend seizoen aan. De aanvragen moeten wij half augustus binnen hebben om deze in de laatste week van augustus, na controle, bij het Gewest aan te leveren. Vanwege technische aspecten met de toegangspassen zit er geen speling in deze datum, te laat is dus ook echt te laat. Voorkom teleurstelling en bespaar ons veel werk met nabellen en vraag deze zo snel mogelijk aan. Doe dit hier.

 


Posted in: Bestuur |

15/06: Tweede zomer nieuwsbrief van BCA en Jaap Edenbaan

juni 15, 2017

Vandaag is de tweede zomer nieuwsbrief verstuurd met daarin o.a.:

  • IJsbaanrooster voor komend seizoen
  • Aanpassingen in toedeling schaatsuren
  • Initiatief voor een nieuwe kunstijsbaan in Amsterdam

Posted in: Geen categorie |

09/06: Abonnementsaanvragen 2017-2018

juni 9, 2017

Beste Poelsterren,

 

Nu het weer meer past bij november dan bij juni is het tijd om na te gaan denken over schaatsen, en wel voor komend seizoen. De opgaveformulieren zijn dit jaar aangepast en verbeterd en te vinden via “Clubinfo > Lid worden” hierboven of via deze link.

 

Allereerst, de ijsbaan. Alle betrokkenen, de schaatsers, de verenigingen, de baancommissie, de directie van de Jaap Edenbaan, de gemeente en het gewest/KNSB zijn het er over eens dat een jaar zoals afgelopen seizoen eens maar nooit meer moet zijn. Na het defect aan de leidingen van het koelsysteem was er gelukkig een oplossing gevonden in de vorm van de tijdelijke noodijsbaan, maar helaas bleken de koelcapaciteiten en daarmee ook de ijskwaliteit onder de maat. Hier is iedereen het over eens, en dit wil iedereen voor komend seizoen voorkomen. Hierom heeft de directie van de Jaap Edenbaan besloten om een deel van de ijsvloer en het koelsysteem te repareren, vervangen en te renoveren waardoor wij op 14 oktober weer kunnen gaan schaatsen op de oude vertrouwde ijsbaan, met de oude vertrouwde ijsvloer. Dus zonder hobbels, ribbels, wakken, putten en gaten. Maar helaas nog wel met blaadjes, en uiteraard onder voorbehoud van de wil van de natuurgoden. We moeten hopen op een mooie, warme en droge zomer tot aan de laatste week van september en daarna droog, windstil en dicht tegen het vriespunt aan.

 

Voor die tijd een verzoek aan alle leden, graag zien wij voor eind augustus (en het liefst wat eerder) jullie abonnementsaanvragen verschijnen, volg deze link. Voor degene die volgend jaar om wat voor een reden dan ook niet meer willen schaatsen, ook dit horen wij graag. Mail hiervoor naar de secretaris en/of de penningmeester.

 


Posted in: Geen categorie |

09/06: Jaarvergadering 26 juni

juni 9, 2017

Namens het bestuur hierbij de uitnodiging voor de jaarvergadering, die gehouden wordt op maandag 26 juni a.s. in het clubhuis aan de Doorweg. De vergadering zal om 20.00 uur beginnen.

Agenda jaarvergadering 2016/2017
1.     Opening
2.     Ingekomen stukken
3.     Notulen
4.     Verslag technische commissie
5.     Verslag penningmeester
6.     Verslag kascommissie
7.     Begroting
8.     Pauze
9.     Bestuursverkiezing: Chris van Bijlert  en Els Velthuijsen treden af en zijn herkiesbaar, Aaron Zeitsen ad interim naar vaste benoeming voorzitter.
10.    Verkiezing kascommissie
11.    Ter overweging: de rol van het clubhuis binnen de vereniging.
12.    Planning komend seizoen 2016/2017
13.    Jubilarissen
14.    Rondvraag
15.    Sluiting

Kandidaten die zich verkiesbaar willen stellen voor bovengenoemde bestuursfuncties: voorzitter, penningmeester en voorzitter TC , kunnen zich tot een uur voor de aanvang van de jaarvergadering bij het secretariaat, Wieneke van Rossum, melden.

Vanwege privacygegevens heeft het bestuur besloten de notulen niet op de website af te drukken.
De notulen zijn op te vragen bij het secretariaat en liggen op de jaarvergadering vooraf ter inzage klaar.


Posted in: Geen categorie |

17/04: Poelsterjournaal bij de Bosloop

april 21, 2017

Ook in 2017 was de crew van het Poelsterjournaal aanwezig bij de Bosloop, bekijk de rapportage van onze Sietske hier: https://youtu.be/M1zP0_6ydtc


Posted in: Algemeen |

17/04: 48e Poelster Bosloop

april 17, 2017

Onder goede omstandigheden, is op Tweede Paasdag 2017 de 48e Poelster Bosloop gehouden.De uitslagen van de eerste drie per afstand en, wellicht belangrijker, de foto’s staan online.

 

 

Uitslagen: Uitslag-48e-Poelster-Bosloop.pdf

Foto’s: https://goo.gl/photos/Wce7wjPShiLC62GD6

 


Posted in: Geen categorie |

21/03: Seizoensafsluiting

maart 22, 2017

Op zondag 26 maart: Slotochtend voor jeugdschaatsers in Poelzicht vanaf 10:00 uur.

Op vrijdag 31 maart: Slotavond voor alle anderen in Poelzicht vanaf 20:00 uur.


Posted in: Geen categorie |

07/03: Het gezelligste toernooi van het jaar

maart 7, 2017

Op dinsdag 21 maart is het weer zover: de jaarlijkse CLUBKAMPIOENSCHAPPEN. Ook jij wil natuurlijk meedoen en de strijd aangaan om deze begeerlijke titel binnen te halen. Dat kan, alleen nog even aanmelden bij:

–  wedstrijdschaatsers via het inschrijfsysteem;

–  jeugdschaatsers bij Petra Simons;

–  recreanten bij je begeleider


Posted in: Geen categorie |

27/02: Op zaterdag 4 maart verschuift trainingsuur i.v.m. KNSB marathon

februari 27, 2017

De  Regio-Dames en KPN marathon cup Finales bezetten de Jaap Edenbaan op zaterdag 4 maart vanaf 17:00 uur en  duren de gehele avond.

Het trainingsuur op 4 maart van 18:15 tot 19:20 uur wordt verschoven naar het eerste, verlengde, trainingsuur op die dag: namelijk van 07:00 tot 09:20 uur.

 


Posted in: Geen categorie |

24/02: Jaap Edenbaan heropent na de storm

februari 24, 2017

Vandaag, vrijdag 24 februari, wordt de 400meterbaan geprepareerd.   Dit houdt in dat er vanaf morgen, zaterdag 25 februari 2017, weer geschaatst kan worden op de 400-meterbaan volgens het reguliere rooster. Kijk voordat je gaat, voor alle zekerheid, eerst op  www.jaapeden.nl .


Posted in: Geen categorie |

14/02: Helpt vooroverbuigen om weer op adem te komen?

februari 14, 2017

Of het nu een sprinter is die net over de finishlijn is gerend of een voetballer vlak na het fluitsignaal, opvallend vaak staat een sporter voorovergebogen uit te puffen. Is dat aangeleerd gedrag, een manier om zichzelf een houding te geven als bewegen niet meer hoeft? Of helpt het hem om weer op adem te komen?

Lees verder op www.volkskrant.nl


Posted in: Geen categorie |

23/01: In het nieuws

januari 23, 2017

Maandagochtend kopten gelijk twee media over het onverantwoord schaatsen op de Poel. Uit de reacties bleek dat iedereen het er mee eens was. Lees:

Schaatsliefhebbers negeren massaal negatief advies De Poel

en

De Poelster: ‘Schaatsen op de Poel was onverantwoordelijk’

 


Posted in: Geen categorie |

22/01: Nel Bolt in Plus Magazine

januari 22, 2017

Terwijl de ijskoorts toeslaat komt Plus Magazine deze maand uit met een artikel over “onze Nel”,

wij weten natuurlijk al lang wat haar passie is maar in bijgevoegd artikel kunnen jullie het nog eens lezen: Nelplusmagazine

 

 


Posted in: Geen categorie |

22/01: Schaatsen bij de Poel

januari 22, 2017

Zondag 22 januari kon er geschaatst worden op de landijsbaan. Veel mensen, vooral gezinnen met kinderen en opa’s en oma’s met kleinkinderen, maakten hier gebruik van. De koek en zopie deed ook meteen goede zaken. Helaas moest al om een uur of twee de halve landijsbaan worden afgezet, omdat er een groot wak in het midden was ontstaan. En uiteraard waren er ook weer waaghalzen die wel de echte Poel op gingen. Gelukkig bleef het merendeel op de kant staan. Ook al was de winterpret dan misschien van korte duur, het leverde wel veel mooie plaatjes op!

meer mensen op de kant dan op de Poel

opa leert kleinkind schaatsen

de ijsmeesters en medische hulptroepen (gelukkig niet nodig…)

koek en zopie deed goede zaken

helaas wat veel water op het ijs

 

 

 

 

 

 

 


Posted in: Geen categorie |

22/01: Landijsbaan gesloten!

januari 22, 2017

Vandaag, zondag 22 januari, is onze landijsbaan OPEN voor alle schaatsers. Bij voldoende ijskwaliteit blijven wij open tot zonsondergang. Zie hier voor nadere informatie. Update 22JAN 22:00 Helaas is de ijsbaan inmiddels gesloten wegens slechte ijskwaliteit.


Posted in: IJsbaan |

22/01: IJs op de Grote Poel te dun

januari 22, 2017

Ter informatie, onze ijsmeesters hebben de dikte van het ijs op de Grote Poel gemeten en dit te dun bevonden om verantwoord op de kunnen schaatsen. Wij raden dan ook iedereen af om op de Poel te schaatsen.


Posted in: Geen categorie |

21/01: IJs nog niet dik genoeg, gaan we zondag halen ????

januari 21, 2017

Vanochtend maten de ijsmeesters tussen 4,5 en 5 cm op de Poeloever landijsbaan. Voldoende om 1 persoon op een m2 en verder weinig anderen in de buurt, te dragen. Maar lang niet genoeg voor een vrije openstelling. We hebben een strategie bedacht met het doel om zondag wel voldoende dikte te hebben. Maar dan moet de vorst komende nacht wel meewerken. Op De Poel hebben we enkele schaatsers waar genomen die volstrekt onverantwoord bezig waren. Het Poelijs was aan de zijde van onze landijsbaan 2 cm dik………


Posted in: Geen categorie |

20/01: IJs landijsbaan nog steeds te dun

januari 20, 2017

Het ijs op de landijsbaan is op dit moment (‘s middags op de 20e) 4 cm dik, helaas niet dik genoeg om op te kunnen schaatsen. De landijsbaan is daarom ook nog steeds gesloten. Taco heeft vanmiddag wel deze foto geschoten


Posted in: Geen categorie |

19/01: IJs op landijsbaan Amstelveen lang niet sterk genoeg

januari 19, 2017

AMSTELVEEN – De landijsbaan naast De Poel ligt er best fraai bij, maar doordat het niet stevig door zal vriezen zal er niet geschaatst kunnen worden. Volgens natuurijsmeester Bob Schrage van de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster was het ijs vanmiddag maximaal 2 centimeter dik: te dun om te kunnen schaatsen.

‘We hebben getest, maar we konden er maximaal 2 seconden op staan,’ zegt  hij. ‘Jammer, want dit is eigenlijk natuurijs zoals we het graag willen zien.’ Volgens Schrage was De Poel zelf ook vrijwel helemaal dichtgevroren, maar uiteraard is ook dat ijs niet sterk genoeg.

Dat de vorst niet doorzet vindt De Poelster natuurlijk zonde,  maar de leden van de vereniging zoeken de komende dagen hun heil weer als vanouds op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Landijsbaan De Poel
De landijsbaan in Amstelveen ligt sinds 2011 nabij de Poel, op het terrein waar dit voorjaar het veelbesproken zwembad wordt geopend. De baan was destijds, net als het zwembad, een idee van de VVD. Ieder jaar wordt het terrein, waar zomers gevoetbald kan worden, inde winter ondergezet met water in afwachting van vorst. De afgelopen jaren kon echter door gebrek aan ijzige temperaturen nauwelijks geschaatst worden op de landijsbaan.

 

bron: http://amstelveenz.nl/landijsbaan/


Posted in: Geen categorie |

03/01: Wedstrijdrijders Poelster in goede doen

januari 3, 2017

Nadat het seizoen langzaam op gang kwam, zijn onze wedstrijdrijders nu aardig goed op stoom; de één iets beter dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken. Op zondag 18 december deden Martijn Vermist en Dennis Rolfes mee aan een sprinttoernooi in Nijmegen voor junioren B. Hierbij reed Martijn op de (2x) 500m 41.29 (1) en 41.10 (1) en Dennis 42.91 (8) 43.02 (8). Daarna nog een 1000m; Martijn 1.21.65 (2) en Dennis 1.25.39 (7). Dit was een pr voor Dennis. Martijn eindigde in het eindklassement op de 1ste plaats en Dennis op de 6de plaats. In hetzelfde weekend deed Zeno De Ponti mee met de gewestelijke kampioenschappen voor junioren C. Hierbij reed hij op de 500m 43.63 (24) en op de 1500m 2.15.17 (21). Hij eindigde in het klassement op plaats 23 en is hierdoor rechtstreeks geplaatst voor de regio wedstrijden in zijn categorie.

Van onze schaatsende reporter Sandra vBB.

 


Posted in: Geen categorie |

29/12: Geen trainer aanwezig op compensatie uur van 31 december

december 29, 2016

N.a.v. onvoldoende belangstelling voor het compensatie uur op 24 december, hebben we besloten geen trainer aan te stellen op het compensatie uur van 31 december.


Posted in: Geen categorie |

22/12: Compensatie voor uitval trainingsuren 24 en 31 december

december 22, 2016

I.v.m. Kerst en nieuwjaar vervallen de KNSB trainingsuren op de zaterdagen 24 en 31 december. Als alternatief wordt op die dagen geboden:  Zaterdagmorgen van 08:10 uur tot 09:20 uur. Poelster trainer aanwezig! Voor details, zie de vandaag verzonden nieuwsflitsen.


Posted in: Geen categorie |

4/12: Clinic bij Winter Village Amstelveen

december 4, 2016

Vandaag zijn we begonnen bij Winter Village Amstelveen aan de 3 daagse schaatsclinic van een uur. De kinderen konden zich aanmelden om 3 keer een les te krijgen. Spelenderwijs wordt door middel van spelletjes en oefeningen geleerd hoe je moet schaatsen. Van aan de hekken hangen en niet los willen laten tot los laten van de hekken en gaan met die schaatsjes. De meeste kinderen hadden nog nooit op schaatsen gestaan, dus ook voor ons een flinke uitdaging. Wij waren super trots op deze kids, zij hebben laten zien dat ze allemaal grenzen kunnen verleggen. Kinderen super blij en enthousiast, wij kunnen niet meer wachten tot de volgende les.

 

 

 


Posted in: Geen categorie |

4/12: Poelsterren aan de start op Amsterdamsche ijsbokaal.

december 4, 2016

Op zaterdag 26 oktober stonden er 4 Poelster leden aan de start van de AIJB. Martijn Vermist en Dennis Rolfes deden mee bij de junioren B en Sam en Levy Kramer deden mee bij de junioren A.
Ondanks dat de ijskwaliteit niet optimaal was, werd er toch behoorlijk hard gereden. Dit resulteerde er in dat Martijn 2de werd bij de junioren B. Het eindklassement ging over een 500m en een 1000m.

Martijn Vermist 40.64 en 1.22.81
Dennis Rolfes 43.04 en 1.27.70
Sam Kramer 42.10 en 1.22.07
Levy Kramer 40.68 en 1.22.35img-20161202-wa0000-6


Posted in: Geen categorie |

3/12: Vrijdag 30/12 Het nieuwe jaar inluiden!

december 3, 2016

Op vrijdag 30/12 houden we onze oudejaarsborrel en luiden we alvast 2017 in. Iedereen is van harte welkom in ons clubhuis vanaf 20.00 uur. Graag tot dan!

 

 


Posted in: Geen categorie |

26/11: Winter Village ijsbaan

november 26, 2016

Het is jullie natuurlijk niet ontgaan dat er een ijsbaan in het Stadshart ligt, helaas niet voor noren toegankelijk maar we hopen wel op veel enthousiasme en nieuwe leden! Sandra van Bijlert, Dennis Rolfes en Martijn Vermist gaan op drie zaterdagen schaatslessen geven en zorgen zo voor een donatie van Winter Village aan onze club. Alvast bedankt voor jullie inzet en veel succes!

 


Posted in: Geen categorie |

26/11: Elfstedenwinnaar Jan van der Hoorn overleden

november 26, 2016

Jan van der Hoorn, een van de Elfstedenwinnaars van 1956 is op 85 jarige leeftijd overleden. Vele van onze leden kennen zijn winkel  voor de aanschaf van kleding, schaatsen, slijpen enz. Tevens is hij sponsor van onze club. Woensdag avond 30/11 is er een avondwake in de RK kerk in Langeraar en 1 december om 14.00 uur de uitvaart vanuit dezelfde kerk. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_W._van_der_Hoorn

 

 


Posted in: Geen categorie |

26/11: René van Zessen test het ijs

november 26, 2016

Na een periode van wachten en onzekerheid zaterdag de 19e voor het eerst weer de mogelijkheid om te schaatsen op “onze” baan. Afgaand op alle berichtgeving is er heel hard gewerkt om mogelijk te maken dit seizoen nog te kunnen schaatsen. Maar wat staat me te wachten? Is het een rommeltje? Is het gelukt om een beetje redelijk ijs neer te leggen? Geen idee wat me te wachten staat  maar best spannend allemaal. Het weer werkt in ieder geval mee.

Het eerste wat opvalt is de grote installatie met alle bevroren aan- en afvoerleidingen naar de baan. Twee kleine bruggen (Bartlehiem replica’s?) moeten er voor zorgen dat je niet kan struikelen over het leidingwerk. Het ijs lijkt er redelijk bij te liggen. Schaatsen aantrekken en proberen maar. Het is bekend dat ik geen superfan van de baan maar na een paar rondjes kan ik niet anders concluderen dat er een heel knap stuk werk is afgeleverd. Het is pas de eerste dag en op een paar onregelmatige plekken op de rechte stukken ligt er behoorlijk ijs. Dat kan alleen maar beter worden. Petje af dus voor iedereen die zich hier voor heeft ingespannen.

Nu maar hopen dat het pechduiveltje wegblijft en het weer de rest van het seizoen gunstig blijft zodat  we lekker kunnen schaatsen.


Posted in: Geen categorie |

19/11: Jeugdschaatsen in Haarlem

november 19, 2016

Terwijl ze op de Jaap Edenbaan bezig zijn om er voor te zorgen dat we volgend weekend weer “thuis” kunnen schaatsen hebben we vorige week gebruik mogen maken van de gastvrijheid van de ijsbaan in Haarlem. Met een 20 tal kinderen van het jeugdschaatsen zijn we voor een les verhuisd, gezellig, overdekt maar toch wel een beetje koud.

15027855_1372089479490513_465269007634622561_n


Posted in: Geen categorie |

19/11: Interclub wedstrijd Haarlem

november 19, 2016

Zaterdag 12 november had de Poelster een interclubwedstrijd georganiseerd voor onze rijders, samen met 4 andere verenigingen. Het was een gezellige maar koude avond met een mooie ijsvloer. Na een goede warming up, begon iedereen met frisse moed aan de wedstrijd. Bij de 100m, 300m en 500m werden de meeste pr’s gereden; voor de 1000m en de 1500m was het wat zwaarder. De kou sloeg behoorlijk op de spieren bij de meesten. De strijd met de 5 verenigingen was spannend en we zaten heel dicht op elkaar. De afsluitende ploegenachtervolging gaf de doorbraak voor degene die 1ste is geworden. Ondanks dat de Poelster een tweede plaats op ploegenachtervolging reed, zijn we uiteindelijk toch nog 3de geworden.
Aangezien de pr’s bij de meesten behoorlijk scherp stonden, wisten er toch een aantal hun pr nog te verbreken. Ook deden er rijders mee die nog zo goed als niet geschaatst hadden vanwege de sluiting van de Jaap Edenbaan, voor deze rijders petje af.
Na deze koude en vermoeiende avond was er nog een prijsuitreiking:
1. Amstelbocht
2. SV Utrecht
3. de Poelster
4. VZOD
5. NGW

15094871_1372471782785616_2079456119739909913_n

14991301_1372471659452295_7721766612839413491_o


Posted in: Geen categorie |

11/11: Jaap Edenbaan weer open op 19 november

november 11, 2016

Boven op de bestaande baan wordt een mobiele ijsbaan aangelegd. Juist ja, zo’n baan die een paar jaar geleden in het Olympisch stadion lag. Reparatie van de echte baan zou te lang gaan duren. Zie voor meer info: http://www.jaapeden.nl/update-5-jaap-eden-ijsbaan-legt-tijdelijke-ijsbaan-aan.


Posted in: Geen categorie |

08/11: Hoe is het met Jaap en uitwijkmogelijkheden

november 8, 2016

Zie de nieuwsflits die vandaag is verstuurd. Daarin staat te lezen hoe de reparatiewerkzaamheden vorderen en  hoe je, op vele tijdstippen,  met een Jaap Edenbaan abonnement terecht kunt op drie andere banen.


Posted in: Geen categorie |

29/10: Nieuwe trainingsmogelijkheid in Haarlem voor KNSB-abonnementhouders

oktober 29, 2016

Jullie hebben kunnen lezen welke alternatieve mogelijkheden zijn geregeld door de baancommissie op andere banen. De betreffende uren zijn echter door velen lastig te benutten. Bovendien zijn er nog geen alternatieven voor de recreanten beschikbaar. En dan hebben we op 12 november al een interclubwedstrijd. De TC heeft inmiddels een extra gelegenheid in Haarlem op het KNSB-uur maandag 31 oktober 20:10 uur, kunnen regelen. Dit is eenmalig en voor een beperkt aantal (7) schaatsers! Interesse? Meld je (als KNSBuur abonnementhouder) aan bij TCwedstrijden@poelster.nl en Tcommissie@poelster.nl. Vol is vol!  Voor de recreanten volgen mededelingen zodra we dat hebben uitgewerkt. De jeugdcommissie gaat ook voor jeugdschaatsen kijken naar mogelijkheden.


Posted in: Geen categorie |

28/10: Jaap Edenbaan heeft groot technisch probleem

oktober 29, 2016

Een lekkage in het ondergrondse leidingenstelsel; het is zoeken naar de bekende speld in de hooiberg. Voorziene heropening is nu verschoven naar 7 november. De Jaap Edenbaan meldt: Het kost helaas meer tijd om het probleem aan de technische installatie te verhelpen. Hierdoor kan er zeker tot en met maandag 7 november 12.00 uur niet worden geschaatst op de 400-meterbaan en de krabbelbaan. Wij betreuren het ten zeerste dat er wederom uitstel is en er niet op onze buitenbaan geschaatst kan worden. Op dit moment wijzen externe partijen verschillende oorzaken aan en komen met verschillende oplossingen. Daarom is verder onderzoek nodig. We streven er naar om op woensdag 2 november inhoudelijk meer uitleg te kunnen geven. Dan lichten we ook toe op welke wijze er compensatie zal worden gegeven. Dit bericht delen we dan op onze website, in onze nieuwsbrief en via onze Facebook en Twitter.


Posted in: Geen categorie |

25/10: Jaap Edenbaan nog niet open

oktober 25, 2016

UPDATE: 400-meterbaan zeker gesloten tot woensdag 2 november. Houd website www.jaapeden.nl in de gaten.

 


Posted in: Geen categorie |

24/10: Jaap Edenbaan tijdelijk gesloten

oktober 24, 2016

Vanwege onverwacht technisch onderhoud is de 400-meterbaan (inclusief de krabbelbaan) zeker tot en met dinsdag 25 oktober 12.00 uur gesloten.  Op dit moment is de installatie buiten bedrijf. Hierdoor kan er in ieder geval tot en met dinsdag 25 oktober 12.00 uur niet worden geschaatst. Tot die tijd gaan alle activiteiten (trainingen, lessen, wedstrijden etc.) op de buitenbaan dus helaas niet door.


Posted in: Geen categorie |

12/10: De seizoensopeningsnieuwsflits van de TC is verzonden

oktober 12, 2016

De TC heeft allerlei wetenswaardigheden over het nieuwe seizoen gebundeld in de seizoensopening WebPoelstem. Hierin staan o.a. de indeling van de trainingsgroepen voor KNSB en recreanten uren vermeld. Zie: WebPoelstem1617Nr1.

 


Posted in: Geen categorie |

13/09: De nieuwe voorzitter, Aaron Zeitsen

september 13, 2016

Vele van jullie zullen het al weten, maar sinds de jaarvergadering van afgelopen juni hebben we een nieuwe voorzitter: Aaron Zeitsen.

Aaron is al een aantal jaar verbonden aan de Poelster, eerst als toeschouwer, toen partner van Petra, later als recreatieschaatser en nu als vrijwilliger en voorzitter. Aaron neemt een ruime commerciële en bestuurlijke ervaring met zich mee, als zelfstandig ondernemer en voormalig bestuurslid van een winkeliersvereniging. Daarnaast heeft hij als relatief nieuwe schaatsliefhebber een frisse kijk op het schaatsen in het algemeen en de Poelster in het bijzonder. Na onderling overleg is besloten om in eerste instantie Aaron voor een jaar aan te stellen als interim-voorzitter, waarbij we aan het eind van dit verenigingsjaar evalueren of dit inderdaad de juiste stap is geweest voor beide partijen. Wij hopen op een goede onderlinge samenwerking zowel binnen het bestuur alsook met alle leden. Willen jullie meer weten over Aaron? Hij is te bereiken via voorzitter@poelster.nl, of op dinsdag op het ijs.


Posted in: Bestuur |

08/09: Henk Dannenburg overleden

september 8, 2016

Op 5 september is Henk Dannenburg op 91 jarige leeftijd overleden. Samen met zijn vrouw Bea, die erelid was bij de Poelster, waren zij jarenlang actieve vrijwilligers bij onze club. Wij wensen kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies.


Posted in: Geen categorie |

09/07: Piet Tijsterman krijgt eigen straat

juli 9, 2016

Naar Piet Tijsterman, een van de oprichters van de Poelster en onze eerste voorzitter is een straat vernoemd in een nog te bouwen woonwijk in Westwijk. Hij was een bekend gezicht in de Amstelveense sportwereld en keurde in opdracht van de gemeente de betrouwbaarheid van het ijs op de Poel. En iedereen kende natuurlijk zijn sportwinkel aan de Dorpsstraat.

Ook Piet Tijsterman krijgt eigen straat


Posted in: Geen categorie |

07/07: Tarieven komend seizoen

juli 7, 2016

De abonnementsprijzen en contributies voor komend seizoen zijn bekend, bekijk deze hier.

In het kort:

  • De prijzen van de schaatsabonnementen zijn voor iedereen gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. Ondanks dat het gewest NHU voor komend seizoen een fors verlies verwacht heeft het gewestelijk bestuur besloten om de prijzen niet te laten stijgen om zodoende het schaatsen niet duurder te maken. Op dit moment zijn de uitgaven en de inkomsten van het gewest niet in balans, deels door een afname van het aantal abonnementen en deels door te veel ijshuur. Om verdere afname van het aantal abonnementen te voorkomen blijft de prijs dit jaar gelijk, waarbij men waar het kan ijs uren zal afstoten.
  • De contributie voor komend jaar is voor iedereen met €5 gestegen om de stijging van de landelijke contributie aan de KNSB te compenseren.

 


Posted in: Bestuur |

06/07: Slijpblok gratis

juli 6, 2016

Klik op dit bericht voor een foto.    Ons oud-lid Kees Ikelaar, heeft zijn schaatsen permanent in het vet gezet. Hij biedt nu aan:  Een Viking schaats slijpblok en wat bijhorende spullen. Gratis af te halen bij Kees thuis. Als je geïnteresseerd bent, bel: 0206101170 of 0653328373.

 


Posted in: Geen categorie |

05/07: Nieuw recreantenuur op zaterdag

juli 6, 2016

Met ingang van seizoen 2016-2017, is het schaatsuur van 10:45-11:45 ook open gesteld voor recreanten. Voorheen was dit uur exclusief voor leden van de Ski-vereniging. Bedenk wel: Dit is een uur zonder Poelster-begeleider.


Posted in: Geen categorie |

16/05: Poelster vacatures

mei 16, 2016

Wie komt ons bestuur versterken?

Wij zijn op zoek naar twee nieuwe voorzitters, één voor het clubbestuur en één voor de clubhuiscommissie.

Voorzitter van het bestuur
De Poelster is een gezellige en saamhorige club, met als doelstelling het bevorderen van de schaatssport.
We zijn op zoek naar een inspirerend iemand met wie we prettig kunnen samenwerken; iemand die voldoet aan de volgende functie omschrijving:

. Affiniteit met het schaatsen.
. Leidinggevende capaciteiten
. Extern de vereniging vertegenwoordigen bij schaatsorganisaties, gemeente, sponsoren e.d.
. Intern het ‘managen ’van de organisatie.

Heb je interesse of wil je meer weten dan kun je contact opnemen met:

Wieneke van Rossum, secretaris, vice voorzitter 020-6473067, poelsec@poelster.nl
of Chris van Bijlert 020- 4414542, pmeester@poelster.nl

 
Voorzitter van de clubhuiscommissie
De clubhuis commissie heeft als taak het beheer van ons clubhuis Poelzicht.
Taakomschrijving:
. Coördinatie van de clubhuiscommissie (Taco Schrage, Ada Zwaal en Aije Simons)
. Rapporteren aan (de voorzitter van) het bestuur over:
Exploitatie: Verhuur, onderhoud, barbeheer (o.a. inkoop)
. Zorgdragen voor de schoonmaak, uit te voeren door een schoonmaakploeg van Poelsterren.
. Voor de financiële zaken nauwe afstemming onderhouden met de penningmeester.
De taken kunnen onderling worden verdeeld.

Heb je interesse of wil je meer weten dan kun je contact opnemen met:
Chris van Bijlert 020- 4414542, pmeester@poelster.nl
of Bob Schrage 020-6452126, tcommissie@poelster.nl.


Posted in: Bestuur |

16/04 Informatie overlijden Johan

april 16, 2016

Johan zijn laatste wens was een besloten receptie voor alleen degenen die een rouwkaart ontvangen en vervolgens crematie in familiekring. Geen bloemen, geen toespraken en geen advertenties.
Uiteraard respecteren wij zijn laatste wens. Omdat velen aangeslagen zijn door zijn heengaan, stellen wij het clubhuis op zondag 24 april om 14.00 uur open om hem te herdenken,  met een borrel en gewoon samen zijn. Ook daar geen toespraken. Corrie en zijn zonen Franklin en Niels zullen daar ook zijn.


Posted in: Geen categorie |

15/04: Overlijdensbericht

april 15, 2016

Op 15 april 2016 is onze voorzitter, Johan de Weerdt, in het ziekenhuis overleden. Bij dit droeve bericht willen we het op dit moment even laten. Wij wensen de familie, en met name Corrie, veel moed en sterkte toe in de komende moeilijke periode. Johan zal in besloten kring worden gecremeerd.


Posted in: Geen categorie |

29/03: Poelsterjournaal 3 De Bosloop

maart 29, 2016

In samenwerking met Omroep Fryslân presenteert Poelster TV een verslag van de Poelster Bosloop. Reporter Sietske nam een kijkje bij deze Amstelveense Bosloop. Normaal gesproken doet Sietske verslag van de Elfstedentocht, maar aangezien daar de laatste tijd niet zoveel werk meer in is, neemt ze nu ook schaatsgerelateerde klussen buiten Friesland aan.


Posted in: Geen categorie |

28/03: Uitslagen Bosloop

maart 28, 2016

De uitslagen van de bosloop zijn binnen, bekijk deze hier: Uitslag 47e Poelster Bosloop.


Posted in: Geen categorie |

28/03: Foto’s Bosloop

maart 28, 2016

Tijdens de winderige, maar overwegend droge bosloop heeft Arthur Stassen een groot aantal foto’s geschoten van de bosloop en de boslopers. Bekijk deze hier op Google Foto’s.


Posted in: Algemeen |

25/03 Einde seizoen jeugdschaatsen

maart 26, 2016

Vrijdag 25 maart was de laatste vrijdag dit seizoen waarop de jeugdschaatsers het ijs op konden. Dit keer deden ook vriendjes, vriendinnetjes en ouders mee. We hadden de ijsbaan bijna voor ons alleen en het was prachtig weer! Bekijk de foto’s.


Posted in: Geen categorie |

01/04: Slotavond

maart 24, 2016

Niet vergeten: op vrijdag 1 april is de jaarlijkse slotavond. Nog eenmaal kans om over schaatsen te praten en met je schaatsgenoten een biertje te drinken alvorens de schaatsen naar zolder gaan en we weer gaan fietsen en hardlopen.

Iedereen is welkom,  wees niet bang, we bijten (meestal) niet. 1 april vanaf 20:00 in ons clubhuis te Amstelveen.

 

 


Posted in: Geen categorie |

12/03 Rondjes achter de jagermeester

maart 12, 2016

Vrijdag 11 en zaterdag 12 was het weer zover: de jeugdschaatsers moesten als laatste proef voor het schaatsvaardigheidsdiploma een aantal ronden achter de jagermeester schaatsen. Het aantal varieerde van 4 tot 20! Iedereen heeft het gehaald. Vrijdag was er ook nog een fotograaf aanwezig. Klik hier voor de foto’s. Tevens is vrijdag de tweede aflevering van het Poelsterjournaal opgenomen.


Posted in: Geen categorie |

0703: Erik Vermist in AmstelveenZ

maart 7, 2016

Erik Vermist brengt de Poelster prominent in beeld in het blad AmstelveenZ. Kijk maar op:

ErikinAmstelveenZ


Posted in: Geen categorie |

29/02: Baanrecord voor Sam Kramer

maart 2, 2016

Op een doodgewone wedstrijd zondagavond (28 feb.) heeft Sam Kramer (HB2) een baanrecord voor de Jaap Edenbaan gereden. Hij reed in een bloedstollende race met Koen de Best naar een tijd van 7:23:03. Koen was uiteindelijk 5 seconden sneller (hij pakte het baanrecord HA van Falco Zandstra af), maar tot aan de 3000m lagen beiden vrijwel gelijk. Het betekende voor Sam ook een PR, en dat op een buitenbaan. Super! Oh, ja, dat verbroken baanrecord was in handen van Rhian Ket.


Posted in: Geen categorie |

23/2: Elfstedentocht 1986 op NPO

februari 23, 2016

Vrijdag 26/2 is het 30 jaar geleden dat de Elfstedentocht werd verreden. De NPO zend de tocht in zijn geheel uit, op dezelfde tijden als 30 jaar geleden. Even voor gaan zitten dus…….


Posted in: Geen categorie |

23/2: Nog meer data!

februari 23, 2016

Naast de Bosloop op 28 maart kun je ook alvast de Slotavond op 1 april reserveren. De Medewerkersavond valt dit jaar op 18 juni, die krijgen apart een uitnodiging  en vergeet je ook niet de Jaarvergadering op 27 juni te noteren?

 


Posted in: Geen categorie |

22/02: Poelster bosloop

februari 22, 2016

Over 5 weken is het weer tijd voor onze jaarlijkse bosloop. Op tweede paasdag, 28 maart 2016, komen weer honderden lopers voor één van de mooiste lopen van deze regio naar clubhuis Poelzicht. Niet alleen voor de lopers een mooi festijn, maar ook voor de vele vrijwilligers van de Poelster. Wil je meedoen? Lopers kunnen zich pas aanmelden op tweede paasdag, maar medewerkers kunnen zich nu al melden. Zend een email aan bosloop@poelster.nl; we nemen je graag op in ons medewerkersbestand.


Posted in: Geen categorie |

21/02: Clubkampioenschappen Poelster

februari 22, 2016

Op zaterdag 20 februari had de Poelster weer haar jaarlijkse clubkampioenschappen. Dit jaar deden de recreanten en jeugdschaatsers ook mee, en met succes. We hadden weer een ouderwets gezellige avond. Er stonden dan ook maar liefst 65 poelsterleden aan de start. Het was een zeer winderige avond maar gelukkig een keer geen regen. Toch werden er door een aantal pr’s gereden. Max Rebel reed op de 1500m een pr Rosanna Brink op de 1000m. Dave Bogaard reed er maar liefst 2 zowel op de 500 als de 1000 en Eric-Jan Wiebenga reed er een op de 500m.

Voor de uitslagen:
http://emandovantage.com/…/78b79acc-7af…/reports/Results/Pdf

Voor de foto’s:
https://goo.gl/photos/pwyusMCPa3eSXh1s5

Voor het videoverslag van Poelster TV:

Poelster TV


Posted in: Geen categorie |

17/02: Clubkampioenschap op 20 februari

februari 17, 2016

Het loopt storm met de aanmeldingen. Veel deelnemers, daarbij ook veel debutanten. Nu nog veel publiek en droog weer! Komt allen!!! We beginnen om 19:40 uur.


Posted in: Geen categorie |

03/02: Opgeven voor het clubkampioenschap

februari 3, 2016

Het seizoen schiet alweer op, hoogste tijd dus voor de clubkampioenschappen. Op zaterdag 20 februari van 19:40 tot 21:20 uur, verwachten wij veel Poelsterren op de Jaap Edenbaan. Dit jaar gaan we voor een hoge opkomst, en een super gezellige avond. We hopen dat het een spannende strijd zal worden tussen alle deelnemers, met veel publiek.

Aan het clubkampioenschap mogen wedstrijdrijders, jeugdschaatsers en recreanten deel nemen. Zie voor verder informatie de vandaag verstuurde Nieuwsflits.


Posted in: Geen categorie |

01/02 Familiedag Dronten groot succes

februari 1, 2016

Afgelopen zaterdag 30 januari vond  in de ijskoude hal in Dronten de gezamenlijke familiedag van Nooitgedacht Wilnis en de Poester plaats. Er was vooral heel veel familie uit Wilnis gekomen (in het groen), maar ook het Poelsterblauw was vertegenwoordigd. Na een uur vrij schaatsen, startte de jeugd met wedstrijden over 100 meter. Daarna was de beurt aan de ouders en nog wat andere ouderen, die hun kans grepen om 500 meter lang de baan voor zichzelf te hebben. Dit resulteerde onder meer in een spannende broederstrijd tussen de broers Koch. Tijdens de ‘echte’ wedstrijden werd een aantal pr’s gebroken, waarbij de kinderen Nicolaas (Hanne, Piter en Brechje) zich niet onbetuigd lieten. Op de 700 vestigde Piter er zelfs één mèt val. klik hier voor de uitslagen. Ook is er weer een korte film gemaakt, waarbij nu vooral achter de schermen is gekeken. Zie ook de foto’s.


Posted in: Algemeen - Geen categorie |

2101: Familiedag Dronten: Nu aanmelden

januari 22, 2016

Op 30 januari 2016 is de ijsbaan Leisureworld in Dronten vanaf 17:00 uur exclusief afgehuurd voor leden en (verre) familieleden van IJsclub Nooit Gedacht en De Poelster.

Alle informatie en inschrijven via de link http://www.dacosta.nl/familiedag .

Net als voorgaande jaren is in het programma weer het jeugdschaatsen opgenomen, dus jeugdschaatsers (en ouders), grijp je gratis kans!

Meer informatie in de nieuwsflits van vrijdag.


Posted in: Geen categorie |

06/12 Nieuwjaarsborrel 2 januari

december 6, 2015

Graag nodigen wij jullie op 2 januari uit om samen te proosten op het nieuwe jaar. Jullie zijn van 15.00-17.00 uur van harte welkom in ons clubhuis!


Posted in: Geen categorie |

15/11: We hebben vrijkaartjes als compensatie

november 15, 2015

Weten we het nog? Het uitvallen van meerdere trainingsuren als gevolg van een storing in de ijsbereiding van Jaap?

De Jaap Edenbaan directie heeft i.o.m. de baancommissie, besloten om de (tweemaal) gedupeerden van de KNSB-uren tegemoet te komen door het verstrekken van vrijkaartjes voor de publieksuren. De vrijkaartjes voor de Poelster zijn inmiddels in ons bezit. Wil je hiervan gebruik maken, dan moet je Bob in de gaten houden; hij heeft deze kaartjes in zijn rugzakje.

Let op: De recreanten kunnen met hun eigen abonnement op publieksuren inhalen; zij hebben dus geen vrijkaartje nodig.


Posted in: Geen categorie |

12/11: Jaap Edenbaan heeft weer ijs

november 12, 2015

Goed nieuws van de Jaap Edenbaan: De ijsopbouw gaat voorspoedig. En als er ijs ligt moet er natuurlijk ook geschaatst worden! Vandaar dat we weer open gaan per vandaag donderdag 12 november 2015 17.00 uur. Alle trainingen, lessen en publieke uren vinden dan weer doorgang volgens het normale ijsrooster.


Posted in: Geen categorie |

10/11-2: Weer speelt ijsbanen parten

november 11, 2015

Verschillende overdekte en half overdekte schaatsbanen hebben dinsdag hun banen gesloten vanwege de hoge najaarstemperaturen. Het gaat om de Jaap Edenbaan in Amsterdam, de Uithof in Den Haag en de IJsbaan Haarlem.      “Door de harde wind en de hogere temperatuur is het ijs helaas te dun om veilig te kunnen schaatsen”, laat de Jaap Edenbaan (foto) op haar website weten.    Ook de Haagse Uithof laat weten dat de 400 meterschaatsbaan is gesloten wegens weersomstandigheden. In Haarlem is de 400 meterbaan nog open, maar is de kleinere middenbaan dicht.       Het kost de schaatsvoorzieningen te veel energie om de banen goed bevroren te houden. De komende dagen verandert er weinig in het weerbeeld. Het blijft zacht


Posted in: Geen categorie |

10/11: 400m ijsbaan gesloten!

november 10, 2015

Zojuist ontvangen van de Jaap Edenbaan:

Helaas is de 400-meterbaan gesloten. Door de harde wind en de hogere temperatuur is het ijs helaas te dun om veilig te kunnen schaatsen.Op basis van de weersvoorspelling voor de komende dagen is duidelijk dat we op z’n vroegst vrijdag open kunnen. We zijn hierbij wel afhankelijk van het weer.Donderdagavond verwachten we een update te kunnen geven. Houd voor het laatste nieuws altijd onze website, Facebook en Twitter in de gaten.We willen je ook verzoeken dit bericht te delen met andere schaatsliefhebbers, zodat zij niet voor niets naar de ijsbaan komen.

http://www.jaapeden.nl/let-op-400-meterbaan-gesloten/ 10-11-2015

Posted in: Geen categorie |