Website van de Amstelveense Schaatsvereniging de Poelster

Schaatsen

Algemeen

Extra

Schaatsaanbod


Ons schaatsaanbod bestaat uit jeugdschaatsen, wedstrijdschaatsen en recreatieschaatsen. Op deze pagina lichten we de verschillende schaatsvormen toe. Als Amstelveense schaatsvereniging verrichten wij onze schaatskunsten voornamelijk op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. Maar ook organiseren wij jaarlijks een aantal wedstrijden op de snelle banen in Nederland. Behalve dat wij als vereniging veel winteractiviteiten ondernemen blijven wij ook graag 's zomers actief. Onder het kopje 'algemeen - de vereniging' kun je lezen dat wij ook graag wielrennen en hardlopen!


Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je de altijd iemand bellen of mailen, zie hiervoor de contactpagina, tevens te vinden in het menu. Ben je enthousiast geworden? Onder het kopje 'lid worden!' staat nog veel meer informatie omtrent het aanvragen van abonnementen, prijzen en schaatsuren!Jeugdschaatsen

Jeugdschaats-abonnementen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. De schaatsles is specifiek gericht op het langebaan schaatsen, dus niet op kunstrijden of ijshockey. Op de jeugdschaatsuren (zie schaatsuren) worden de kinderen in groepjes ingedeeld. Deze indeling gaat op leeftijd en schaatsniveau (diploma) van het kind. De groepen hebben elk een persoonlijke begeleider en bestaan uit ongeveer 8 tot 10 kinderen.


Spelenderwijs leren ze steeds beter op hun schaatsen te staan en worden ze voorbereid op het vervolg wat de trainingsuren van het wedstrijdschaatsen ze kan bieden. Natuurlijk kun je ook als recreant bij de Poelster blijven schaatsen.


De Poelster begeleidt elk jaar ongeveer 15 · 17 groepen. Het jeugdschaatsen is een zeer leuke en sportieve aangelegenheid waar spellen als 'Schipper-mag-ik-over-varen' en 'estafettes' niet ontbreken. Richting het einde van het seizoen doen de kinderen een aantal examens door middel van de 'start-en-rem-proef' en de 'slalom'. De hierbij geregistreerde tijden geven een indicatie voor het te behalen diploma, welke verzilverd wordt na het voltooien van de 'rondjes-achter-de-jagermeester'. Bij dit laatste onderdeel volbrengen de kinderen de x-aantal rondjes wat staat voor het diploma waar ze voor gaan.


Wil je nog meer weten over het jeugdschaatsen ga dan via het menu naar jeugdschaatsen.Wedstrijdschaatsen

De wedstrijdschaatsers trainen op de zogenaamde KNSB-uren. Bij het wedstrijdabonnement krijg je ook een KNSB-licentie (tenzij je daar persé van af wil zien). De licentie geeft je recht op deelname aan KNSB-wedstrijden en de officiële registratie van je gereden tijden in de KNSB SARA database (zie: www.knsb.nl). Inbegrepen is ook het recht op deelname aan de marathon.


Op de meeste trainingsuren (zie schaatsuren) zijn Poelster trainers aanwezig. Er wordt dan in groepsverband getraind.

KNSB-uren zijn uren die door de KNSB worden gehuurd van de Jaap Edenbaan. De capaciteit wordt vervolgens verdeeld onder de clubs. Deze verdeling gaat uit van de afgenomen abonnementen van het vorig seizoen, maar gebeurt toch vooral op basis van aanvragen die bijtijds voor het nieuwe seizoen worden ingediend. Belangrijk is dus een snelle aanmelding. Niet alleen verlaag je zo de kans op "vergeten", maar ook vergroot je daarmee je kansen op een plek. Niet tijdig aangevraagd betekent achteraan aan sluiten.


Wil je nog meer weten kan kijk dan op Baancommissie van Amsterdam, bij Rondje 32,5 en natuurlijk in het menu bij wedstrijdschaatsen.Recreatieschaatsen

Dit abonnement is bestemd voor schaatsers die op een van de recreatie-uren willen schaatsen. De recreatie-uren zijn trainingsuren welke zijn afgesloten voor normaal publiek. Toegang is alleen te verkrijgen middels dit abonnement. De uren zijn niet via de KNSB gehuurd en daardoor heb je als recreatierijder geen recht op deelname aan KNSB wedstrijden. Wel is het mogelijk om deel te nemen aan door de Poelster georganiseerde interclub wedstrijden.