50e Bosloop groot succes

Met een recordaantal deelnemers van 516 was de 50e editie van de Poelster Bosloop een groot succes. Ook de bijzonder mooie weersomstandigheden droegen bij aan de feestvreugde, evenals het uitzonderlijke parcoursrecord dat Saskia Weimans liep op de 5 kilometer. Binnen 17 minuten en 25 seconden was zij al weer terug. De 2 heren die gezamenlijk als eersten de finish passeerden deden dit bijna 3 minuten later!

De meeste deelnemers liepen de 5 kilometer, namelijk 248, 175 mensen liepen de 10 kilometer en 63 waagden zich aan de 10 Engelse mijlen. Het aantal jeugdige lopers viel met 30 wat tegen. Daar stond echter tegenover dat een aanzienlijk aantal jeugdige lopers meedeed aan de 5 kilometer.

Dit jaar stond de Bosloop in het teken van een goed doel, namelijk de Dagopvang voor jong dementerenden, uitgevoerd door de afdeling Alzheimer Amstel en Meerlanden. Van de deelnemersbijdrage ging 2 euro naar het goede doel. Ook de collectebussen op de bar werden goed gevuld en uiteraard gaat er grote dank uit naar de sponsoren van de Bosloop.

De uitslagen zijn te vinden op de website onder het kopje Bosloop. Ook zijn daar foto’s van nagenoeg alle deelnemers te bewonderen.