Voorlopig niet ’s avond schaatsen

Op vrijdag 26 november 2021 heeft de regering bekend gemaakt dat alle amateursport en horeca vanaf zondag 28 november tot en met zaterdag 18 december 2021 iedere dag verplicht stopt om 17.00 uur. De directie van de Jaap Edenbaan heeft inmiddels bekend gemaakt welke gevolgen dit heeft voor de les- en trainingsuren.

Voor de Poelster komt dit neer op het volgende, met ingang van zondag 29 november jl. :

  • Het zaterdagochtend jeugdschaatuur (09:30-10:30) gaat gewoon door.
  • Alle andere uren, lessen, trainingen en wedstrijden komen te vervallen.

De directie van Jaap Eden heeft wel het volgende beloofd:

  • Abonnementshouders ontvangen na afloop van het schaatsseizoen via hun vereniging compensatie voor de de Coronaregels gemiste schaatsuren
  • Om daarnaast toch te stimuleren dat verenigingsleden kunnen blijven schaatsen is er een eenmalig aanbod voor een 3-rittenkaart om met 50% korting te komen schaatsen op publieksuren waarbij exclusief plekken beschikbaar worden gehouden. Verenigingsleden krijgen hierover via hun vereniging nader bericht.
  • Met de BGA wordt nog bekeken of er in het rooster kansen zijn om uren van jeugdschaatsen, selecties of wedstrijden als geheel te verplaatsen. Indien dit is gelukt zal de BGA dit direct zelf met de verenigingsleden communiceren.

Door de directie van de JE Baan en door de BGA worden alle zeilen worden bijgezet om zoveel mogelijk abonnementhouders op het ijs te houden. Dit betekent o.m. dat de schaatsers met een hardrijdersabonnement en een toerschaatsabonnement (voor de uren na 17:00 uur) een drierittenkaart (dekkend voor de voorziene drie lock-down weken) krijgen aangeboden met 50% korting; te gebruiken op de publieksuren. De details van deze regeling worden nog uitgewerkt. Overigens geldt de compensatieregeling “niet gebruikte toegangen worden aan het einde van het seizoen terug gegeven”. Het gebruik van knipjes van je abonnement op de publieksuren is niet mogelijk i.v.m. deze compensatieregeling.
Je zou dus zelf een uurtje kunnen reserveren om op het publieksuur te gaan schaatsen, maar het is wellicht leuker om dit met je mede-Poelsterren en trainer te doen. Daarom is er een peiling georganiseerd om te inventariseren wie wanneer zou willen gaan schaatsen. Dan kunnen we toch mooie blauwe Poelstertreintjes gaan vormen!

Geef aan of je belangstelling hebt voor deze mogelijkheid. Natuurlijk begrijpen wij dat dit voor de meesten niet mogelijk zal zijn, maar als we één of twee groepen kunnen samen stellen is dat al prettig.

Indien je mogelijkhe(i)d(en) hebt, geef dit als volgt door aan tcommissie@poelster.nl :
Ik kan overdag op xxdag-morgen, xxdag-middag.
 
Graag z.s.m. maar uiterlijk 1 december antwoord, dan kunnen wij kijken wat er realiseerbaar is.

En wat betekent dit voor de clinics die a.s. vrijdag 3 december zouden beginnen? Die van vrijdagmiddag gaan niet door. De deelnemers hebben inmiddels bericht ontvangen en het aanbod om op zaterdagmorgen mee te doen. Ook wordt bekeken of als we wel weer na 17.00 uur mogen schaatsen, alsnog in januari clinics op vrijdagmiddag te organiseren. De clinics van zaterdag gaan gewoon door!