Drie teams aan de start van 4 x 1,5 uurs race

door onze mee-racende verslaggeefster Sandra van Bijlert-Burgerhout

Op zondag 12 februari werd op de Jaap Edenbaan een geweldige race gereden. Met 4 personen per team die elkaar afwisselen één of anderhalf uur schaatsen. Doel: zoveel mogelijk rondjes schaatsen.

De Poelster had een zeer sterk jeugdteam aan de start staan onder leiding van Joost Koch, verder betaande uit Lucas Wijnstok, Fleurine v. d. Loo en Lou Gieskens. Zij reden maar liefst 87 rondjes in een uur.

Het tweede Poelsterteam bestond uit Francois Raymakers, Joris ten Brake, Joris Bakker en Mathijs Kollen. Zij reden in een uur liefst 71 ronden.

Het derde team dat aan de start stond, bestond uit marathonrijders. De verwachtingen waren hoog gespannen. Ruud Bon, Eric-Jan Wiebenga, Bert van den Broek en F. Jansdam deden het geweldig. Dit team behaalde in 1,5 uur 124 rondjes.

Sandra van Bijlert en Klaas-Jan (de trainer van de woensdag) deden bij een andere vereniging mee. En zij spanden uiteindelijk de kroon met 144 rondjes in 1,5 uur.

Ook alle eer voor de tellers die aanwezig waren, t.w. Brechtje Nicolaas, Peter de Kuiper, Ger Voets, Jan en Nel Bolt. En zonder coach was het niet gelukt: grote dank aan Petra Simons!