Zomertraining

Algemeen

Het schaatsseizoen is al met al maar een dikke vijf maanden lang. Er zijn dus nog zeven maanden waarin op een andere wijze het lichaam fit moet worden gehouden, zodat er in de winter weer lekker geschaatst kan worden. De Poelster organiseert in het voorjaar en de zomer verschillende trainingen.

Bij de invulling van deze trainingen wordt rekening gehouden met de wensen van de deelnemers. De meesten houden niet van rust, en willen zich al direct na afloop van het schaatsseizoen, in het zomerzweet werken. De meeste groepen starten dan ook al begin april. Meer weten? Bel de contactpersonen.

Bostraining

Dit is de klassieke zomertrainingsvorm voor schaatsers en vindt plaats in het Amsterdamse bos. De elementen in deze training zijn: Hardlopen, conditie-oefeningen, specifieke schaatsgerichte oefeningen.

De training staat open voor wedstrijd- en recreatieschaatsers. Trainers zijn Sandra van Bijlert en René van Zessen. We starten met twee groepen, één voor de jeugd en één voor de overige leeftijden.

maandag
19:30 – 21:00 uur
startdatum: 6 mei
startplek: Paviljoen Chez Favié
 https://maps.app.goo.gl/T2CrLeN5xanZofDU7?g_st=aw

Aanmelden of vragen: bij Sandra van Bijlert telefonisch (+31 20 4414542), of per e-mail: saburgerhout@gmail.com.

Fietstraining

Het fietsen is populair. Er rijden dan ook meerdere Poelster wielergroepen op de Amstellandse dreven rond, maar de trainingsavond is woensdag. Veiligheid vinden we hierbij een erg belangrijk aspect; dit komt tot uiting in de manier van rijden, het (verplicht) dragen van een helm en het beschikken over verlichting.

Doelgroep: De fietstraining staat open voor Poelsterren vanaf ongeveer 18 jaar. In de praktijk zien we deelname vanaf 15 jaar zonder bovenlimiet. Naast de hieronder vermelde woensdag trainingsgroep, wordt er ook overdag gefietst; aansluiten bij zo’n groep kan natuurlijk ook.

dag tijdstip begeleidersnelheidsindicatiestartlocatie
Overdag divers Inlichtingen: tcommissie@poelster.nl circa 25 km/uur met uitschieters naar 30 km divers
woensdag 19:00 uur Bob van Kooten
tel. 06 5389 5826
gemiddeld 28 km/uur, met uitschieters naar 36,5 km Clubhuis Poelzicht
De woensdagavond kent een whatsapp-groep. Meedraaien: Vraag aan Bob van Kooten.
Skeelertraining

Indien er voldoende belangstelling is worden er skeelertrainingen georganiseerd. Doel is om op een leuke manier het skeeleren onder de knie te krijgen en daarmee ook de basis voor het winterse schaatswerk te verhogen. Let wel: Skaten doe je met helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers.

Neem contact op met Sandra van Bijlert (saburgerhout@gmail.com, tel 020-4414542) of mail aan tcommissie@poelster.nl.