Zomertraining

Algemeen

Het schaatsseizoen is al met al maar een dikke vijf maanden lang. Er zijn dus nog zeven maanden waarin op een andere wijze het lichaam fit moet worden gehouden, zodat er in de winter weer lekker geschaatst kan worden. De Poelster organiseert in het voorjaar en de zomer verschillende trainingen.

Bij de invulling van deze trainingen wordt rekening gehouden met de wensen van de deelnemers. De meesten houden niet van rust, en willen zich al direct na afloop van het schaatsseizoen, in het zomerzweet werken. De meeste groepen starten dan ook al begin april. Meer weten? Bel de contactpersonen.

Bostraining

Dit is de klassieke zomertrainingsvorm voor schaatsers en vindt plaats in het Amsterdamse bos. De elementen in deze training zijn: Hardlopen, conditie-oefeningen, specifieke schaatsgerichte oefeningen.

De training staat open voor wedstrijd- en recreatieschaatsers. Trainers zijn Sandra van Bijlert en René van Zessen.

maandag
20:00 – 21:30 uur
startdatum: 9 mei
startplek: Bosbaan
donderdag19:30 – 21:00 uurstartdatum: 12 mei
startplek: Bosbaan

Aanmelden: bij Sandra van Bijlert telefonisch (+31 20 4414542), of per e-mail: saburgerhout@gmail.com.

Fietstraining

Het fietsen is onverminderd populair en er rijden dan ook meerdere Poelster trainingsgroepen op de Amstellandse dreven rond. Veiligheid vinden we hierbij een erg belangrijk aspect; dit komt tot uiting in de manier van rijden, het (verplicht) dragen van een helm en het beschikken over verlichting.

Doelgroep: De fietstraining staat open voor Poelsterren vanaf ongeveer 18 jaar. In de praktijk zien we deelname vanaf 15 jaar zonder bovenlimiet. Er zijn drie trainingsgroepen actief:

dag tijdstip begeleidersnelheidsindicatiestartlocatie
maandag 19:00 uur Bob van Kooten
tel. 06 5389 5826
circa 28 km/uur met uitschieters naar 35 km Voormalig bus eindstation aan het Galjoen in Amstelveen Waardhuizen
woensdag 1 19:00 uur Bob van Kooten
tel. 06 5389 5826
gemiddeld 28 km/uur, met uitschieters naar 35 km Clubhuis Poelzicht
woensdag 2 19:00 uur Ton Vrolijk
tel. 06 4663 5848
gemiddeld circa 26 km/uur met uitschieters naar 30,5 km Clubhuis Poelzicht
Skeelertraining

Indien er voldoende belangstelling is worden er skeelertrainingen georganiseerd. Doel is om op een leuke manier het skeeleren onder de knie te krijgen en daarmee ook de basis voor het winterse schaatswerk te verhogen. Let wel: Skaten doe je met helm, knie-, pols- en elleboogbeschermers.

Neem contact op met Sandra van Bijlert (saburgerhout@gmail.com, tel 020-4414542) of mail aan tcommissie@poelster.nl.