5 oktober openingsavond

Schaatsen op de Jaap Edenbaan kan pas vanaf vrijdag 11 oktober, maar de Poelster opent het seizoen op zaterdagavond 5 oktober in het clubhuis Poelzicht. Zaal open vanaf 20:00 uur. Naast de mogelijkheid om een hapje en een drankje naar binnen te slaan, ook weer een mooie gelegenheid om nieuwtjes uit te wisselen en elkaar weer eens te spreken.

De avond wordt verder ingevuld met een presentatie van Zeno de Ponti. Zeno zal vertellen over zijn aanpak om een steeds betere schaatser te worden. Zeno is al van jongs af aan lid van de Poelster en één van onze actiefste wedstrijdrijders. Zeno heeft zelf een korte introductie geschreven:

Sinds mijn achtste jaar rijd ik bij de Poelster. Na één jaar bij de Poelster op jeugdschaatsen te hebben gezeten, mocht ik doorstromen naar het wedstrijd trainingsuur. Dat jaar heb ik ook nog mijn eerste wedstrijdje gereden, de clubkampioenschappen. Ik heb tot mijn 14e met veel plezier getraind bij Petra en Erik op het wedstrijd trainingsuur en ben zo echt in het wedstrijdschaatsen gerold. Na dat seizoen heb ik me aangesloten bij Team GOBAD, waar ik op hoger niveau ben gaan trainen met snelle rijders om me heen. Hier heb ik grote stappen gezet en afgelopen seizoen ook het NK junioren gereden. Na vorig seizoen is Team GOBAD gestopt en heb ik me mogen aansluiten bij de Baanselectie Amsterdam. Hier heb ik afgelopen zomer een stuk harder getraind dan voorheen, dus dit wordt een spannend seizoen.’

Nieuwsgierig geworden naar meer, wil je weten hoe Zeno gaat proberen zijn zomerse zweetdruppels om te zetten in snelle tijden? En ook weer zin om je Poelsterkameraden te ontmoeten? Kom dan op 5 oktober naar Poelzicht!