Het schaatsseizoen is weer begonnen

We staan op de drempel van weer een nieuw schaatsseizoen. Hoogste tijd voor de traditionele seizoensopening nieuwsflits.
Onze, nog steeds dakloze, Jaap biedt zijn ijs voor gebruik weer aan vanaf 11 oktober.
Het fundament onder onze vereniging bestaat uit de leden. Over het aantal leden bestaat echter enige zorg, hetgeen geen verrassing kan zijn, want iedereen heeft de afgelopen jaren de terugloop kunnen waarnemen. Hoe het tij te keren? Een actie die nu wordt ingezet is gericht op aanvoer vanaf de (leeftijd) onderkant: We zijn uitgenodigd door het Amstelveense sportbedrijf om schaatsclinics te gaan geven op de Amstelveense basisscholen. Die clinics vinden plaats in november, tijdens de gymnastieklessen. Momenteel wordt de belangstelling gepeild. Kinderen die na het droogschaatsen ook echt willen schaatsen op ijs kunnen dat doen op zaterdag 23 november.

Naast meer info over bovenstaande zaken, staat er nog veel meer in de nieuwsflits, zoals:
– Nieuws uit de JTC
– Schaatskleding
– Een beknopt overzicht van het seizoen
– De Baanvereniging GrootAmsterdam
– Ontwikkelingen rondom de Jaap Edenbaan
– Marathons
– Abonnementen en licenties
– Wedstrijd schaatsen
– TV-programma de IJzersterkste
– De trainingsgroepen