Nog even terugkijken naar onze CK met Doeke

MIJN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Zolang ik mij herinner neem ik al deel aan de clubkampioenschappen van de Poelster. En op zondag 5 maart was het weer zover. Terwijl ik vorig jaar tot mijn verrassing een medaille (2e prijs heren recreanten) had ontvangen, omdat ik blijkbaar was toegetreden tot de categorie H.70, aarzelde ik nu over mijn inschrijving. Uiteindelijk toch weer meegedaan vanuit de gedacht dat “meedoen belangrijker is dan winnen”. Mijn PR’s van 1.06 op de 500m en 2.18 op de 1000m kan ik echt niet meer verbeteren. Ik had Bob Schrage nog kunnen overhalen om zich ook in te schrijven, helaas moest hij zich afmelden wegens ziekte. Volgens mij was ik dus weer de enige in deze categorie. Op de 500m moest ik tegen Joost Koch, die  er bij de start al zo snel van doorging dat ik helemaal op mijzelf was aangewezen. Op de 1000m tegen Nico Klein, die ik ook niet kon bijbenen of liever gezegd “bijschaatsen”. Wel finishte ik gelukkig nog onder de drie minuten. René van Zessen riep van de kant  dat het er heel beheerst uitzag en na afloop kreeg ik van Eric-Jan Wiebenga en Heleen Vrolijk te horen dat zij het uitermate respecteren dat ik op mijn leeftijd nog steeds meedoe aan de clubkampioenschappen.

 CK Uitslagen Ties aan de start © Peter de kuiper
Zoë in aktie

De andere deelnemers uit het recreantenteam, dat onder de bezielende leiding van Nel Bolt en Ton Vrolijk op de zondagavond traint, zijn jonger en sneller. Degenen die voor het eerst meededen zoals Zoë en Anna Maria) hebben goede tijden neergezet en degenen die al eerder hebben meegedaan zoals Joost, Noah, David, Cees en Els hebben een aanval op hun PR’s gedaan. Noah, waarvan ik in het verleden nog wel eens gewonnen heb, schaatst inmiddels de sterren van de hemel en rijgt de PR’s aaneen. Hij traint dan ook wel twee keer per week en heeft vorig seizoen al een paar nieuwe schaatsen aangeschaft. Onze trainer Ton kan er ook nog wat van en dat is vast te danken aan het wedstrijdpak dat hij vooraf aantrok 😉.

Wat mij betreft kunnen wij weer terugkijken op geweldige clubkampioenschappen. Het weer was uitstekend en volgens Nel waren er maar liefst 55 deelnemers. Complimenten voor de JTC die dit elk jaar weer organiseert. Tot volgend jaar!

Doeke Bekius