De Poelster heeft er 10 natuurijsmeesters bij

Onze verslaggever ter plekke, Sandra, heeft verslag gedaan van haar natuurijsmeester cursus; lees maar:

Op zaterdag 13 mei was het zover. De JTC van de Poelster had een leuke cursus voor de leden georganiseerd. We hadden 13 aanmeldingen, helaas toch 3 afmeldingen waardoor we met zijn tienen over bleven. Teun Breedijk gaf de cursus namens de KNSB. Hij stond met veel passie te vertellen over het mooie van natuurijs. Er werd gesproken over wat te doen als er ijs ligt, wat voor soorten ijs en wat voor soorten natuurijsbanen je kan hebben. Ook kwamen er leuke discussies tot stand. Deze enthousiaste groep kan niet wachten tot er weer natuurijs ligt en onze vereniging kan helpen waar het nodig is.Als extraatje kregen we ook nog het boek De Natuurijsmeester geschreven door Teun zelf. Toch mooi dat onze mooie vereniging er weer 10 natuurijsmeesters bij heeft gekregen.

Wij feliciteren:Chris van Bijlert, Sandra van Bijlert, Petra Simons, Rene van Zessen, Tim Oosten, Ruud Bon, Myrte Veenbaas, Melle Koch, Romke Koch en Nard Verbeij. Vorig jaar hebben ook Dave Boogaard en Annelies Boogaard deze cursus gedaan.

PS van de Natuurijscommissie: Wij staan te popelen om deze gelauwerden in te zetten bij de natuurijs activiteiten.