Het schaatsseizoen 2020-2021, met een nieuw geluid

Ja, dan toch een nieuw schaatsseizoen. En dan hebben we het natuurlijk over het kunstijs seizoen. Het berijden van natuurijs, ons aller grote verlangen; we kunnen niets anders doen dan hopen.
Het kunstijs, dat is wel een zekerheid. Hoewel, het nieuwe geluid is een storend geluid. Het doet pijn, en het berijden van kunstijs is komend seizoen dan ook niet vanzelfsprekend.
De mensen van de Jaap Edenbaan hebben werkelijk alles uit de kast gehaald om aan de Corona-eisen te voldoen.
De afgelopen week hebben jullie meerdere berichten ontvangen waarin wordt toegelicht en uitgelegd welke maatregelen er zijn genomen om ons het schaatsen toch mogelijk te maken.
Het is onvermijdelijk dat ook de schaatsers zelf genoegen nemen met wat beperkingen.
We benadrukken hierbij de oproep om ruimhartig mee te werken aan de uitvoering van de maatregelen; zo maken we met elkaar de kans op het open blijven van de baan zo groot mogelijk.

Onze, blijvend dakloze, Jaap biedt zijn ijs voor regulier gebruik weer aan vanaf 10 oktober. Intussen wordt er toch al vanaf 3 oktober geschaatst, maar dit betreft alleen de abonnementhouders van vorig seizoen, als compensatie voor de uitval in de laatste week.

Vorig seizoen hebben we schaatsclinics gegeven voor de Amstelveense basisscholen, en dat gaan we dit seizoen, ijs en Corona dienende, weer doen. Hopelijk met evenveel succes.
Daarnaast is er nóg een actie gestart met het doel om nieuwe leden te werven: Schaatsbootcamps bij onze landijsbaan. Deelname stond open voor alle volwassen inwoners van Amstelveen en omstreken.

Naast meer info over bovenstaande zaken, is er nog veel meer; de onderwerpen zijn:
Clubrecords en Zeno
Nieuws uit de JTC
Schaatskleding
Schaatsclinics op Amstelveens basisscholen
Bootcamps
Een beknopt overzicht van het seizoen
De Baanvereniging GrootAmsterdam
Ontwikkelingen rondom de Jaap Edenbaan
Marathons
Abonnementen en licenties
Wedstrijd schaatsen
Corona beperkingen
De trainingsgroepen
Kijk op: Seizoensopening 2020-2021 voor het volledige verhaal.