It giet oan! Seizoensopening 23 september

Op vrijdag 23 september (inloop vanaf 20.30 uur) vieren we gezamenlijk dat het schaatsseizoen weer van start gaat. Een mooi moment om te speculeren over aankomende winter: gaat die Poel nu ook weer eens dichtvriezen? Of blijft het bij rondjes op de Jaap Eden?
 
Om alvast in een winterse stemming te komen, biedt de avond naast drankjes en gezelligheid ook sterke ijsverhalen: Myrte Veenbaas interviewt Elfstedenveteraan Redbad Veenbaas (1985, 1986, 1997) over zijn tochten van 1985,1986 en 1997. Hoe voelde dat eigenlijk, zo’n Elfstedenkoorts? En, zijn er ook weleens dingen misgegaan (kapotte schaats, te donker, veel te moe)? En wat was de zwaarste tocht van de drie?
 
Redbad neemt je mee langs gitzwart ijs met tegenwind tot aan Franeker, de vreugde van een koek en zopie en de trots van de finish. Tot slot geeft hij nog tips mee voor de fanatiekelingen die Weissensee-ambities hebben, of toch.. stiekem blijven dromen van de echte versie.

Tot ziens op vrijdagavond 23 september in het clubhuis.