Seizoen is gestart

Vrijdagavond 23 september werd de officiële aftrap van het schaatsseizoen gegeven in het clubhuis. De familie Veenbaas haalde in een samenspraak tussen vader en dochter herinneringen op aan gereden elfstedentochten en blikte en passant vooruit naar nog te rijden elfstedentochten op de Weissensee. De tip om ‘niet te gaan zitten en tussendoor een pauze te nemen’ werd de zondag daarna ter harte genomen door de zeven recreanten die een wandeltocht maakten tussen de bosbaan en de nieuwe meer. Vooraf werd gezeten met koffie en achteraf met koffie, pannenkoeken en een Bossche bol. Tussendoor werd stevig doorgelopen, maar vooral ook bijgepraat. Dan hoeft dat straks niet meer op de Jaap Edenbaan en kan iedereen zich concentreren op de techniek. Het weer was schitterend, bij thuiskomst begon het te spetteren en misschien is dit wel een voorspelling voor de weersomstandigheden het komende halfjaar op de zondag- en dinsdagavond.

Uiteraard zijn er foto’s gemaakt, waarbij Arend helaas van de foto is gevallen. Hij was er wel bij!

Volgende week vindt er een Poelsteractiviteit plaats voor de mensen die niet meer kunnen wachten op ijs. zondag 2 oktober wordt er geschaatst in de IJshal te Leeuwarden. Wie er mee wil kan zich melden bij Sandra (saburgerhout@gmail.com).

En op vrijdag 7 oktober gaat de Jaap Edenbaan open. Vrijdagavond gratis schaatsen!