Clinics slaan aan

“Schaatsen is net als fietsen: als je het ooit goed hebt geleerd, dan verleer je het nooit meer”, zo luidt de eerste zin in een flyer die op zes Amstelveense basisscholen in november is uitgedeeld na de “schaatsles” in het gymnastieklokaal. Deze schaatsclinics werden door de Poelster verzorgd op scholen die hadden ingeschreven voor het scholenprogramma van Amstelveen Sport (voorheen Sportbedrijf), waarin sportverenigingen clinics verzorgen tijdens de gymnastiekuren.
Het doel was natuurlijk om de kinderen te verlokken om het ook op echt ijs te gaan proberen. Ons aanbod was: Een gratis kennismakingsles op de Jaap Edenbaan en daarna 3 lessen in december voor 7,50 euro.
Op 23 november hebben 12 kinderen tijdens het jeugdschaatsuur (11 voor de eerste keer in hun leven) echte schaatsen onder gebonden. De les werd gegeven door dezelfde professionele instructeurs die ook op de scholen de meeste clinics gaven, Rogier en Iris. Toen na de clinic de vraag gesteld werd wie er door wilden gaan met de vervolglessen in december gingen 12 handen enthousiast omhoog. Naast deze pioniers zijn er nog 20 belangstellenden waarvoor deze zaterdagochtend niet goed uit kwam. Deze kinderen krijgen de mogelijkheid om op vrijdagmiddag 6 december een clinic te volgen. Inmiddels hebben zich ook al meer dan 20 kinderen gemeld voor de vervolglessen op de zaterdagochtenden in december.