Nipte overwinning Hantammen

Vrijdagavond 29 mei jl. versloegen de Hantammen met slechts 1345 punten team Kwizt’niet tijdens de online Poelsterpubquiz. De Hantammen gingen steeds aan kop, maar bij vraag 43 leek er een kentering te komen. Team Kwizt’niet (bestaande uit Ingrid Braam, Irene Dwars en Ton en Heleen Vrolijk) maakte een inhaalslag en legden de Hantammen (Jan en Nel Bolt) het vuur na aan de schenen. Maar de Hantammen hielden stand. Hantammen is Gronings voor ‘bijdehandjes’ en zo’n teamnaam verplicht tot iets!

Om 20.00 uur ging het online Clubhuis open en de eerste teams waren zelfs al eerder aanwezig! De deelnemers moesten zich zelf vermaken en eigenlijk ging dat online prima. Brechtje Nicolaas showde lachend hoe zielig haar arm nu is, Melle Koch vertelde dat hij zich te laat had aangemeld, maar toch via slinkse wegen de toegangscode had bemachtigd en Nadine en Romke Koch lieten zien hoe zij het behang in hun kamer instant konden wisselen.

Pas om half negen liet de quizmaster zich zien. Haar naam was al langer in beeld, maar toen herkende iedereen haar meteen: Sietske, de verslaggever van het Poelsterjournaal. Als sidekick had ze Ton Schrage, de vogelaar uit Goirle meegenomen*. De quiz kon ook op belangstelling uit het buitenland rekenen. Poelsterjournaal stagiaire Hélène Perdu gaf acte de présence en haar avond was helemaal goed toen bleek dat andere quizdeelnemers de schaatsende held van haar vader (Hans van Helden) persoonlijk gekend hadden!

Bij de quiz ging het enerzijds om kennis, maar ook kreeg je meer punten als je als eerste reageerde. En er werden heel veel punten uitgedeeld! De eindstand:

  1. De Hantammen 33.058 (70% goed)
  2. Kwizt’niet 31.713 (64% goed)
  3. Koek en Zopie (Dion en Brechtje Nicolaas) 26.242 (54% goed)
  4. Melle Koch 21.473 (44% goed)
  5. Ton Post 21.353 (48% goed)
  6. de Klauwtjes (Wim en Jacqueline van de Klauw) 20.801 (46% goed)
  7. de Kochies (Romke en Nadine Koch) 20.535 (44% goed)
  8. Hélène Perdu 14.497 (38% goed).

De prijs (een fles Crémant) is nog dezelfde avond door de Hantammen in ontvangst genomen.

*Zie Verslag van de Poelster Bosloop 2017.