Jeugdclinic groot succes

Zaterdagochtend 21 november om 9.00 verzamelden zich bijna 70 kinderen met hun ouders om de eerste stappen op het ijs te zetten. Het organisatieteam o.l.v. Jan Bolt en Wim van de Klauw had de regie strak in handen. Dat moest ook wel i.v.m. de toegangsmaatregelen vanwege Corona.

Maar alles liep gesmeerd. Zowel buiten als binnen konden de schaatsen bij de verhuurbalie worden afgehaald. Stipt om 9.20 uur stonden er 4 groepen in de hal op het ijs en 4 groepen op de buitenbaan. Onder leiding van liefst 14 begeleiders ging de clinic van start. Na de eerste onwennige stappen, begonnen de eersten te glijden en binnen een mum van tijd, werden er allerlei oefeningen gedaan. Onder beschermers door schaatsen, met de handen op de rug, voeten zo hoog mogelijk optillen, slalom en bij de meeste groepen werd er afgesloten met Annemaria Koekoek of schipper mag ik overvaren.

De meeste kinderen en ouders waren heel enthousiast en kondigden aan dat ze op 5 december weer present zijn! Zelfde tijd, zelfde plaats.